Výlet do Dobrušky a Náchoda

09.06.2014 21:40

Na pátek 6. června se děti už celý týden těšily. Na plánu byl celodenní výlet. Už v 8 hodin vyrážíme autobusem z křižovatky směr Dobruška, kde se na náměstí koná Den bezpečnostních složek. Po rychlé svačince v parku už míříme na náměstí, kde představují hasičské i policejní sbory svou techniku, ale také historická vozidla, se kterými si dříve museli vystačit. Záhy vidíme i obrněný vůz, tank. Nechybí však ani policejní pes nebo vrtulník Sokol, který proletí nad náměstím a zdraví všechny přítomné. Děti zde viděly také dvě ukázky policejního zásahu, útok malých hasičů i seskok parašutistů, poseděly si na tvrdých lavicích v historickém hasičském voze, prozkoumaly tank, odkud pozorovaly okolní krajinu.

A potom už hurá směr Náchod na dopravní hřiště. Rychle vyložit kola z vozíku za autobusem, sníst k obědu karbanátky, kterými nás vybavily paní kuchařky, a pak už sraz na křižovatce u semaforu. Vyslechneme pokyny, připomeneme si pravidla jízdy na silnici, význam barev na semaforu i dopravních značek a rozjezd. Děti byly moc šikovné, vyzkoušely rozjezdy i zastavení, bezpečné předjíždění, na hřišti si to opravdu užily a za odměnu byla připravena pohádka o autobusech. A když nastal čas odjezdu, nikomu se domů nechtělo.

Děti zaslouží pochvalu, po celý den byly hodné, poslušné, spokojené, a tak celý výlet proběhl v klidné, radostné náladě.

Prohlédněte si fotografie ZDE

—————

Zpět