Vítejte ve školním roce 2014 – 2015

20.09.2014 10:20

V pondělí 1. září začal i v naší školce nový školní rok. Do základních škol v Úpici jsme vyprovodili 7 prvňáčků a na jejich místa nastoupili noví kamarádi. Do třídy Dubínků přibyli 3 předškoláci, mladší děti zase do třídy ke Kaštánkům. Celkem 10 nových dětiček se postupně seznamuje s novým prostředím, poznávají kamarády i paní učitelky a hlavně objevují nové hračky a hry. Ti starší se o ně starají, pomáhají a hlavně poučují o všem, co ještě loni pro ně bylo stejně neznámé. Začátek školního roku je ve srovnání s předešlými začátky překvapivě klidný, noví kamarádi se celkem snadno adaptovali na nové prostředí i neznámý režim, takže těch několik počátečních slziček už za dva týdny stačilo úplně oschnout.

Tak si pojďme ten letošní školní rok společně parádně užít.

Na společný úvod jsme zařadili jednu z tvořivých pohádek O malém bobrovi, který našel kamarády. Děti společně hledaly přátele pro bobra, poznávaly své kamarády, učily se spolupracovat při tvoření. Jak se vše podařilo, ukazují fotografie.

Děti nejvíce baví výpravy za poznáním do přírody, kde mají možnost prozkoumávat všemi smysly. Velmi oblíbené jsou hry v lesíku mezi poli na kopci za Tomešovými s krásnými domečky, lesními průlezkami i houpačkami z větví. A právě tam směřují první společné vycházky obou tříd. 

Fotografie z úvodu roku si můžete prohlédnout ZDE

—————

Zpět