Vánoční týden

21.12.2015 18:12

Poslední týden před Vánocemi jsme pokračovali ve vánočním tvoření, zdobení školky, zpívání písniček o tolik očekávané sněhové nadílce. Nejvíce času a pozornosti děti věnovaly novým „ježíškovským“ hračkám. Ve třídě Dubínků na celé čáře vyhrála kuchyňka a hasičské auto, u Kaštánků zase oblečky pro malé hasiče či policajty nebo nové cihly. Zpíváme koledy, tančíme, hrajeme zimní hry, vyrábíme betlémy.

Nezapomínáme na zvyky a tradiční hry (lodičky z ořechových skořápek tak rozehřály vaničku, že se skoro rozpustila), děti se při tomto zvyku učí opatrnosti, kamarádi napjatě sledují, zda jejich loďky plují stále spolu. V rozkrojených jablíčkách ve dvojicích hledají hvězdičku štěstí a společně si na sladkém jablíčku všichni pochutnají. Házíme bačkorou, aby bylo jasné, kdo už se chystá k odchodu do školy. Venku si potom zapálíme prskavky a při zpěvu koled vítáme Vánoce.

V pátek si ještě společně zahrajeme příběh o Ježíškově narození, abychom si ho sami prožili. Děti se promění v pastýře i andělé, zpíváme koledy, písničky, pronášíme pozdravné básničky. Letos téměř v kompletním počtu dětí se loučíme s rokem 2015.

Podívejte se na fotografie

—————

Zpět