Sletové dozvuky v Horním Maršově

24.09.2013 22:01

První zářijový  víkend se malí sokolíci i se svými rodiči a sourozenci vypravili do střediska SEVER v Horním Maršově, aby se tu naposledy rozloučili s naší oblíbenou skladbou Ať žijí duchové. Nejprve jsme společně zdolali Černou horu, kam jsme se dopravili  lanovkou, ale zpátky dolů na naši základnu už šlapal každý po svých. Cestou přes Modré kameny jsme si při poznávání nových zákoutí Krkonoš užili spoustu legrace, trochu se posilnili na boudě Modrokamence a příjemně unaveni jsme pomalu dorazili do Horního Maršova, kde nás čekala zasloužená večeře a po ní si ti nejodvážnější vyzkoušeli dojení koz na kozí farmě.

Po večeři jsme se sešli v klubovně, kde jsme vzpomínali nad krátkým filmem o celém sletovém roku s výletem do Prahy i následným vystoupením „duchů“ pod Řípem, který pro nás připravila sestra Káťa.  A moc se jí vydařil, všechny děti dojatě sledovaly  a všichni si s nimi připomínali tu nezapomenutelnou atmosféru sletových vystoupení. Děkujeme, Kačenko! Večer jsme strávili při společenských hrách a krásných vzpomínkách.

Druhý den jsme navštívili muzeum Vápenka v Horních Albeřiccích, chráněnou kulturní památku, která přibližuje sedm století života v albeřickém údolí. Na závěr jsme měli možnost prohlédnout si nově zrekonstruovanou budovu fary v Horním Maršově a po obědě se už každý rozjel plný nových zážitků domů.

Byl to moc příjemný víkend, provázený krásným letním počasím a vynikajícími  službami Moniky Kosinové, která se o nás po celý víkend vzorně starala a celým pobytem nás provázela. Díky i Alešovi, který jí byl vždy pravou rukou.

Fotografie si prohlédněte ZDE

—————

Zpět