Slavnostní rozloučení se školáky

04.07.2011 19:20

Konec června ve školce s sebou vždy přináší také loučení. A tak jsme se v úterý 28. června slavnostně rozloučili se sedmi budoucími prvňáčky – Dominičkem, Eliškou, Vojtíškem, Kačenkou, Klárkou, Verunkou a Martínkem. Nejprve jsme v zábavné soutěži „Malá cestománie“ prověřili všechny jejich znalosti ze školky, abychom zjistili, zda jsou na školu skutečně připravení – děti projely celkem sedm zastávek a na každé byly připravené úkoly, které měly splnit – počítaly, odpovídaly na jednoduché otázky z přírody i z běžného života, zpívaly, cvičily, malovaly, vyprávěly pohádku. Na některých zastávkách měly plnit úkoly společně se svými rodiči, a tak bylo o legraci postaráno. Na vše dohlížel bystrým okem pan starosta, jako hlavní rozhodčí, který se přišel s dětmi také rozloučit a předat malý dárek.

Na závěr se děti představily s krátkým programem básniček a písniček, holčičky zapískaly na flétničky a všichni nakonec zazpívali písničku psanou jim přímo na tělo.

Po rozdání vysvědčení a všech dárečků a odměn jsme se přestěhovali na zahradu, kde šikovní tatínkové roztopili oheň a za chvíli jsme si už všichni pochutnávali na opečených buřtících.

Potom už nastal čas poslat rodiče domů a připravit se na tajný noční výlet. Tentokrát jsme se vypravili do Litoboře k Prouzům do jejich jízdárny. Viděli jsme tu nejen koníky, na kterých se všichni mohli také svézt, ale také ostatní zvířátka, která Prouzovi chovají – prasnici Báru, kravičku Mínu, pejsky, slepičky i malé štěňátko, všichni ochutnali i čerstvě nadojené mléko. Byl to krásný výlet plný zážitků a nás čekalo ještě další dobrodružství.

Po návratu do školky jsme totiž všichni společně naposledy spali ve školce a ještě k tomu po celou noc, jako velké děti – pro nikoho to nebyl problém – připravit karimatku, spacák, ustlat si sami. Všichni byli výborní, šikovní a moc odvážní, zaslouží si velkou pochvalu.

Tak školáčci, přejeme vám ve škole jen samé jedničky a hodné kamarády!

Fotografie si prohlédněte ZDE

—————

Zpět