Pod dubem, za dubem aneb Jak se školáci loučili se školkou

06.07.2017 12:12

Dříve než se školáci rozloučili se školkou, připravili s p. učitelkou Nikčou pro své mladší kamarády pohádkové překvapení. Zahráli nám pohádku o tom, jak šel mladý Lotrando do školy.

Stejnou pohádkou přivítali odpoledne také své rodiče při slavnostním loučení. O překvapení v jejich vystoupení nebyla nouze, rodiče se nepřestávali divit, jaké herecké výkony, provázené veselými písničkami i tanečky, jejich děti předvádějí. Byli vážně úžasní.

Následovalo představení všech budoucích prvňáčků, společné úkoly i taneček pro děti a rodiče, prověření znalostí dětí jednoduchými úkoly i malý test: Jak se doma znáte?

Po písničce Loučení, přichází na řadu slovo pana starosty, vysvědčení, dárečky, dortíčky a pak hurá na zahradu, kde si každý opeče k večeři, co má nejraději.

Když jsou dojedené všechny buřtíky i dortíky, loučíme se s rodiči a spěcháme rozestlat si spacáky. Potom rychle sbalit pití a plavky a na kole vyrážíme na tolik očekávaný tajný výlet. Původně plánovanou trasu musíme z časových důvodů trochu zkrátit, abychom dojeli včas. Stihli jsme to. V Havlovicích na Králově kopci nás čekal pan Král, majitel unikátní sbírky vláčků, kterými zaplnil část suterénu svého domu. Děti byly nadšené, vyzkoušely všechny výhybky i lokomotivní depo, takže jim ani nevadilo, že počasí není zrovna koupací a plavky povezeme zpátky suché.

Vrátili jsme se příjemně unaveni, posilnili se výbornou bramboračkou od paní kuchařky a šupky na kutě. Ale co je to za světýlko za oknem? No ano, odvážní školáčci se ještě vydávají na malou stezku odvahy. Potom spokojeně zalézají do svých spacáků a po krátké pohádce je už slyšet jen jejich spokojené oddechování. Byl to náročný den, ale užili si ho všichni s úsměvem a radostí.

Další parta školáků, s velkou přesilou kluků, odchází do školy. Přejeme jim, ať se jim ve škole líbí, ať jsou stejně nápadití a vynalézaví, jako ve školce, ať jsou pořád tak dobrými kamarády, kteří si pomohou, když je třeba a pochválí druhého, když si to zaslouží. Na takovou cestu jsme se snažili přivést je u nás ve školce a věříme, že po ní budou i dál pokračovat.

Rodičům děkujeme za důvěru, se kterou jste k nám vaše děti přiváděli, za vaši spolupráci, i vaše připomínky a nové náměty.

Přejeme vám hodně radosti s vašimi prvňáčky, dosti trpělivosti při jejich novém začátku, protože si to zaslouží a brzy vám vše vrátí.

Neboť, jak praví klasik: „V dětech jsou uloženy všechny naše velké možnosti.“  (Tolstoj)

 

Podívejte se na fotografie a videa

—————

Zpět