Masopustní týden

07.03.2015 19:58

Po vystoupení kouzelníka ve školce pokračoval masopustní týden i v dalších dnech. V úterý byl PRUHOVANÝ DEN. Všichni byli pruhovaní a plnili pruhované úkoly – vstupenkou do třídy bylo namalovat pruhy na oblečení pruhovanému Tondovi, pruhy jsme stříhali, kreslili, lepili, počítali, třídili podle barev, z pruhů jsme vyráběli šašky, v herně vyrostly pruhované stavby, auta jezdila zásadně v pruzích.

Středa byl MOKRÝ DEN, kdy většina dětí odjela plavat do trutnovského bazénu. Neplavci si zatím povídali o významu vody pro život, vyprávěli vlastní zkušenosti s vodou, kreslili a stříhali vodní klauny.

KLOBOUKOVÝ DEN ve čtvrtek začal výrobou velkého klobouku, kam všichni obtiskli svou dlaň. Od rána děti hrály hru Kloboučku, hop!, na módní přehlídce klobouků si připomněly, k čemu klobouky slouží, s klobouky jsme závodili, do klobouku se trefovali, Dubínci si zahráli indiánskou kloboukovou hru.

Závěr týdne patřil MASOPUSTNÍMU KARNEVALU. Od rána jsme se nemohli poznat, protože děti přicházely v krásných maskách a převlecích. Tančilo se, zpívalo, kreslilo, plnily se úkoly zručnosti. Masopustní týden jsme zakončili průvodem masek po vesnici, zpívali jsme, hráli, zdravili projíždějící auta, radovali se a do školky se vrátili až na oběd.

Děkujeme všem rodičům za přípravu nádherných nápaditých masek, které byly přizpůsobeny nejen hrám v místnosti, ale hlavně se daly obléknout na zimní oblečení do průvodu. Jste skvělí!

PROHLÉDNĚTE SI FOTOGRAFIE

—————

Zpět