Lyžařský kurs

09.02.2016 14:30

Lyžování se stává stále více oblíbenou aktivitou dětí i jejich rodičů. Už třetím rokem jsme ve spolupráci s lyžařskou školou K+K Ski School Janské Lázně umožnili dětem, aby se s tímto sportem blíže seznámily a ti pokročilejší se více zdokonalili. První únorový týden vyrážíme každý den časně ráno, vybaveni teplým oblečením a dobrou náladou na hory. Kdo nemá vlastní vybavení, má připravené k zapůjčení přímo ze školičky. Po krátké rozcvičce jsou děti rozděleny do družstev podle zdatnosti a zkušeností. Ti nejodvážnější se hned první den se svými instruktory vydávají na sjezdovku Formánek, začátečníci se nejprve učí na lyžích chodit, postupně sjíždějí mírný svah ve školičce, učí se zabrzdit, zatočit, vyjet do svahu na páse či na provázku. Po celou dobu se dětem věnují zkušení instruktoři, kteří jsou vybaveni velkou dávkou trpělivosti i povzbuzujících slovíček. A tak není divu, že na konci týdne už všech 22 dětí sjíždí sjezdovku a samostatně jezdí na velkém vleku.

I když v prvních dnech pan Krakonoš se sněhem dosti šetřil a v úterý na nás dokonce poslal déšť, díky instruktorům měly děti podmínky na lyžování vždy připravené, takže kurz mohl dál pokračovat. Odměnou za trpělivost byla čtvrteční sněhová nadílka, která na páteční závody ještě víc připadla a s ní konečně vykouklo z mraků i sluníčko.

Týden utekl rychle, jako utíkal sníh při dešti, a byl tu konec s vyhlášením vítězů. Zvítězili všichni, hlavně ti, kteří se nevzdali a celý týden pilně makali, aby se co nejvíce naučili. Děkujeme celé školičce za hladký průběh, rodičům za spolupráci a dětem za jejich spokojené úsměvy, kterými nás každý den obdařovaly. Byly jste skvělí.

Fotografie si můžete prohlédnout na tomto odkaze

—————

Zpět