Loučení s vodníky

25.07.2018 23:19

Letos jsme zvolili jako téma celé rozlučky Vodníky, stejně jako byla skladba Dunínků na Sluníčku. Školáci předvedli rodičům kraťoučkou hudební pohádku - nepohádku a zazpívali vodnickou písničku. Každý školák se dokázal všem divákům představit a zodpovědět těžké otázky, které si děti losovaly z dušičkových hrnečků. Součástí rozloučení byl i malý flétničkový koncert, a samozřejmě slovo pana starosty. Na závěr dostali budoucí prvňáčci vysvědčení, dortík od paní kuchařky a spoustu krásných dárečků.

Šikovní tatínkové nám potom na zahradě založili oheň, abychom si mohli opéct buřtíky. Naštěstí se všechny nacucané mraky už vypršely.

Když jsme se všichni dostatečně posilnili, poslali jsme rodiče domů a rozestlali si své pelíšky. Nastartovali jsme kola a vyrazili na tajný výlet do havlovické rybárny. Někomu to jelo rychleji a někomu méně, ale dojeli jsme všichni. Pan rybář nás nechal nakrmit kapry i pstruhy a ukázal nám želvu, kterou si dovezl z výlovu maršovského rybníka. Z "podpalubí" potom vytáhl malou loďku, děti se rozdělily na dvě party a vyrazili na vodu. Objeli ostrov i kachní domeček a cestou pan rybář každému utrhnul doutník. Když se začalo smrákat, byl čas vyrazit zpět do školky. Sil rychle ubývalo, a proto byl baťůžek paní učitelky Lenky nacpaný sladkou motivací v podobě bonbónků. Zdárně jsme dorazili do školky, uklidili kola a zasedli k obloženým talířům od paní kuchařky. Potom už jen sprcha, zoubky a rychle spát. Děti si to užily a doslova "padly za vlast"!

Nezbývá než jim popřát, aby se jim v první třídě líbilo, a aby s nimi paní učitelka zažila tolik srandy, co jsme za ty roky zažily my v libňatovské školce.

J. Raisová

 

Podívejte se na fotky

—————

Zpět