Loučení s předškoláky

30.06.2022 10:48

Rok se s rokem sešel a máme tu opět velké slavnostní rozloučení s předškoláky. Letošní loučení vyšlo na úterý 21. června, kdy jsme si připomněli a zavzpomínali, jak malí Kaštánci vyrostli ve velké Dubínky, kteří jsou připraveni a odhodláni po prázdninách vkročit do prvních tříd. 

Odpolední slavnostní akce za přítomnosti rodičů a prarodičů byla zahájena o půl čtvrté. Přivítalo nás 13 předškoláků se svým tanečkem o kamarádství, následovala písnička o školce a každý z dětí nám prozradil něco málo o sobě. Dalším hudebním zpestřením bylo vystoupení dětí z kroužku flétniček. Po tanečním, pěveckém a hudebním vystoupení následovala zkouška předškoláků v podobě různých úkolů. Tyto znalosti a dovednosti děti trénují po celý rok, tak jim zadané úkoly nedělaly zas až takový problém. Pro další úkoly byli přizváni rodiče, a ti měli za úkol sestavit jména dětí z písmenek, které děti brčkem lovily ze studánky. Ve druhém úkole jsme využili dramatické dovednosti přítomných, když skupinky rodičů s dětmi zahráli pantomimu písničky. Na posledním vystoupení s tanečkem nám předškoláci ukázali jejich krásné nové školní tašky a všechny přítomné přesvědčili, že se do školy opravdu těší.

Pak už následovalo předání vysvědčení a malých dárků každému školáčkovi a všichni jsme se přesunuli na zahradu posilnit buřtíkem před tajným výletem na kole.
Celý báječný den jsme zakončili společnou nocí ve školce a nechyběla ani stezka odvahy, které se všichni odvážně zhostili.

Do základních škol odchází další parta předškoláků, parta malých osobností, kteří si k sobě sice hledali cestičku vzájemného porozumění o trochu déle, nakonec však poznali, že společně jde všechno přeci jen lépe, a že lepší je si pomáhat než ubližovat, že každá pravda se stejně vždycky objeví a že schovávat svoje chyby za zaťaté pěsti se nikdy nevyplácí. Dobře vědí, že nic není zadarmo a že za dobrou prací bývá odměna.

Přejeme malým školáčkům hodně štěstí, úspěchů, nových kamarádů a trpělivých průvodců školním životem, hodně zajímavých poznání a radostí v novém životním období.

Velmi děkujeme rodičům za spolupráci a důvěru, se kterou nám děti každé ráno přiváděli, věřím, že společně se nám povedlo navést děti správným životním směrem.

Ještě jednou vám děkujeme za krásné dárky a velkou kytici s podepsanou vázou od dětí. 
Mějte krásné léto s veselými zážitky a nezapomeňte se radovat z maličkostí.

Podívejte se na fotografie!

K. Dubnová, I. Pichová

—————

Zpět