Koncert Skřivánků aneb Jak se budoucí prvňáčci loučili se školkou

21.07.2014 14:48

Byl pátek 27. června 2014, poslední den školního roku, poslední den, kdy se celá parta prvňáčků sešla pohromadě ve školce. Den vzpomínání, hodnocení, ale hlavně den loučení. A protože celá parta odcházejících dětí patřila mezi Skřivánky, kteří hráli na flétničky, neslo se i

rozloučení v tomto duchu. Děti si připravily koncert, ve kterém zahrály ve společných skladbách i ve skupinkách, představily rodičům všechny notičky, které se naučily, a na závěr zahrál každý svou skladbičku sólo za doprovodu piana.

Po předání kytiček a odměn všem vystupujícím přišla na řadu část rozlučková. Za přítomnosti starostů obce Libňatova a Maršova děti prokázaly některé znalosti, které budou ve škole potřebovat, společně s rodiči plnili některé praktické úkoly a na závěr zazpívaly písničku, ve které o sobě ledacos prozradily. Po předání vysvědčení a odměn jsme si na zahradě opekli buřtíky a pak už zbývalo rychle si připravit spaní a vypravit se tajný výlet.

Ten jsme letos směrovali do vedlejších Havlovic na hrad Vízmburk. Čas čekání na autobus si děti zkrátily na cvičení zumby, které právě probíhalo na hřišti u školky. Na hradě jsme hledali bílou paní, která se tu dnes údajně měla objevit. Někteří měli štěstí a zahlédli alespoň její klobouk v dálce, my ostatní jsme alespoň důkladně prozkoumali okolí hradu a po malém pikniku se vypravili zpátky ke školce. Cestou se pomalu začínalo stmívat, a když jsme dorazili ke školce, byla už úplná tma. Všechny zážitky jsme zajedli polévkou, zapili šampíčkem a hurá na kutě. Všichni spali až do rána jako miminka.

Ze sedmi předškoláků se během společně strávených roků stala skvělá parta dětí, kteří dokáží držet při sobě. Ve školce prožili kus života, kdy se naučily všechna základní pravidla potřebná k životu v naší společnosti, poznají, co je správné a co ne, když něco popletou, dokáží se omluvit, umějí pochválit, když k tomu mají důvod, vyjádří své obavy i nesouhlas, a když se pro něco zapálí, jdou tvrdě za svým cílem až do konce. Postaví se za kamaráda, pokud mu jiný ubližuje a naopak dožadují se potrestání pro toho, kdo správně nejedná. Poznali, že být s kamarády je víc, než být sám a že ve dvou se vše lépe táhne.

Přeju vám, milí prvňáčci, ať jste stejně šikovní a cílevědomí v celém vašem dalším životě, ať ve škole najdete další nové stejně dobré kamarády i paní učitelky, taky co nejvíce jedniček a jen samou radost při poznávání nepoznaného.

Všem rodičům moc děkuji za spolupráci, za všechny vaše připomínky a nápady i za vaše děti, které jste k nám s důvěrou každé ráno přiváděli a přeju vám, aby malé starosti vždy vystřídala o to větší radost z úspěchů a aby pro vás děti byly stále těmi malými sluníčky, které rozzáří vaše životy.

Všem přeju krásné sluníčkové léto plné nových zážitků, odpočinku a co nejvíce času na vaše děti.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout ZDE

Iva Pichová

—————

Zpět