Jémine domine, masopust pomine

15.02.2016 22:49

Masopust – období od tří králů do popeleční středy, doba veselí, hodování, legrace a hlavně dobrého jídla.

Masopustní týden tentokrát zahájil PUNTÍKATÝ DEN. Všichni přišli oblečeni v malých i větších puntíkách, puntíky jsme zdobili trička a tím procvičovali grafomotoriku. Zdobili jsme puntíkaté masopustní čepice – skládali, stříhali, lepili, tiskali.

Na ŽLUTOZELENÉ ÚTERÝ všichni barevně ladíme, zpíváme barevné písničky, hledáme barevné hračky, tvary, přiřazujeme barvy do přírody, k ročním obdobím.

MOKROU STŘEDU trávíme v trutnovském bazénu na 5. lekci plavání.

NOSATÝ ČTVRTEK ozdobil naše nosy nejrůznějšími ozdobami – červenými, pruhovanými, puntíkatými, někomu nos svítil ve tmě, jinému pískal, zkrátka o legraci nebyla nouze. Přitom si připomínáme masopustní tradice i s tradičními pochoutkami, zpíváme masopustní písničky, umíme říkadla i rozpočítadla, ochutnáváme zabíjačkové jitrnice, vyrobíme si vlastní ze zbytků látek. Hotové potom počítáme, porovnáváme podle velikosti i tloušťky.

Na závěr týdne si děti s rodiči připravují veselé masky. Vyprávíme si pohádku O koblížkovi, zpíváme, tančíme a hned po svačině vyrážíme na MASOPUSTNÍ PRŮVOD po vesnici. Zastavíme se na obecním úřadě, zajdeme do místní firmy DAKO. Kolemjdoucím nabízíme čerstvé koblížky, při cestě si zpíváme, hrajeme na nástroje.

Celý týden nesl v dobré náladě, vtipu, zpívání veselých písniček, které si děti brzy oblíbily.

Děkujeme všem rodičům za přípravu veselých masek, bez nich by náš masopust nebyl tak

Prohlédněte si fotografie

—————

Zpět