Den Země

04.05.2014 21:55

Svátek naší Země slavíme vždy tím, že jí pomáháme zbavit odpadků, které škodí nejen nám, lidem, ale hlavně kytičkám, zvířátkům, celému ovzduší. Děti vědí, že odpadky nepatří na zem, ani do trávy, ale do košů, popelnic, kontejnerů. Ty starší už také dobře znají barvy kontejnerů, do kterých se odpadky třídí, aby se mohly případně zpracovat k dalšímu využití.

Také se SULIHAROU letos pracujeme na projektu Na Zemi jsem doma, kde se děti učí uvědomovat si krásu naší Země, ale také své vlastní místo na Zemi i potřebu starat se o její krásu udržováním pořádku.

A tak jsme se v den svátku naší Země, jako každoročně, vypravili za velkým úklidem. Prošli jsme tradičně uličkou na horní konec vesnice a potom dolů po silnici a okolo potoka od Maršova směrem k obchodu. Protože bylo letos, k velkému zklamání dětí, kupodivu málo odpadků, uklidili jsme ještě okolo zastávky ve středu obce a došli až obecnímu úřadu. Tam nás zastihl parádní déšť, takže jsme byli nuceni náš velký úklid zabalit a mazat zpátky do sucha. Ale užili jsme si to a to k dobrému pocitu z dobře odvedené práce úplně stačí.

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE

—————

Zpět