Vánoční zvyky

21.12.2022 12:58

Štědrý den už je pomalu za dveřmi, ale dětí ve školce, bohužel čím dál méně. Po úspěšné besídce a dárečků od Ježíška se ale pořád chystáme, jak si poslední týden ve školce společně užijeme a Vánoce oslavíme se vší parádou. Pečeme cukroví, zpíváme koledy, ve třídách se chystají překvapení pro rodiče, leští se jablíčka na tradiční rozkrajování, svíčky jsou připravené ve skořápkách, jmelí visí na lampě, …

V pondělí 19. prosince je ale záhy všechno jinak, když do školky přijde jen 7 dětí, z nichž dvě se na další dny omlouvají. Nárůst nemocných dětí je tak velký, že jsme nuceni školku předčasně uzavřít a prodloužit tak vánoční volno. Věřím, že bude všem ku prospěchu, všechny nemoci se do Vánoc vyléčí a vy si ostatní vánoční zvyky prožijete ve zdraví spolu doma.

Nezapomeňte rozkrojit jablíčko, aby se vás příští rok drželo zdravíčko, louskejte ořechy, ty jsou symbolem moudrosti, ochutnejte vánočku, hoďte si pantoflem, pusťte si lodičky ze skořápek ořechů, prskejte prskavky pro štěstí, pochutnejte si na kaprovi a nezapomeňte dát pod talíř šupinu pro štěstí.

Užijte si Vánoce, jak jste zvyklí u vás doma, hlavně v klidu, ve zdraví a s láskou a svá srdce otevřete pro všechny nové přicházející radosti.

Budeme se na vás těšit v novém roce, který na svůj příběh ještě čeká.

A nezapomeňte se radovat za maličkostí!

 

Podívejte se na fotografie

—————

Zpět