SULIHARA se záchranáři

04.06.2017 19:09

V pondělí 15. května proběhlo setkání dětí ze SULIHARY s jednotkami záchranného systému. Přijely k nám JSDH Chvalkovice, JSDH Česká Skalice a Paramedic fire rescue Bílý Újezd, aby děti seznámily s hasičskou a zdravotnickou technikou a vybavením. Děti si prohlédly vozidla záchranářů, vyzkoušely oblečení i hasičskou a zdravotnickou techniku, seznámily se se zásadami první pomoci i záchranářskými pravidly, dozvěděly se, jaké činnosti vykonávají při záchraně hasiči a jakou zdravotníci. Nakonec soutěžily paní učitelky v oblékání hasičského záchranářského obleku. Na závěr zajímavého a poučného dopoledne zahoukala slavnostní houkačka a zablikaly majáky.

Moc děkujeme všem přítomným pánům, kteří věnovali svůj volný čas bezmála stovce předškolních dětí, nešetřili vtipem, rozdávali nejen dobré rady, ale i úsměvy a trpělivě odpovídali na všetečné dotazy dětí. Jste skvělí!

Za JSDH Chvalkovice Tomáš Hepnar, Pavel Zelenyj, Martin Matoušek, za JSDH Česká Skalice Petr Novák, Jan Novák, Josef Hanek, Stanislav Jungwirth a za Paramedic fire rescue Bílý Újezd Martin Šmíd, Vladimír Mertlík.

Podívejte se na fotografie 

—————

Zpět