Mami, tati, pojďme si číst

21.12.2022 12:52

Čtení pohádek má významný vliv na rozvoj dětské osobnosti, především v oblasti rozvoje řeči, rozšiřuje se slovní zásoba, dítě vnímá nejen obsahovou, ale i gramatickou stránku řeči, příznivý vliv má na pozornost i soustředění dítěte.

I proto jsme přijali nabídku Nadačního fondu Lepší život, který formou zapůjčování knížek k domácímu čtení podporuje u dětí radost ze čtení. Do projektu se zapojilo dohromady 30 dětí, v kruhovém půjčování s rodiči přečetly pět knížek a v pondělí 12. prosince proběhlo vyhodnocení s panem Vavříkem, ředitelem nadačního fondu Lepší život. Společně jsme si povídali o knížkách, o příbězích, o slušném chování, v doprovodu harmoniky jsme si zazpívali písničku Knížka je náš dobrý kamarád, kterou jsme naučili. Pan Vavřík dětem vyprávěl příběh o kouzelné knížce a ukázal nám nejmenší a největší knížku – ta byla skoro přes celou hernu.

Nakonec předal dětem, které se do projektu zapojily, jejich první kouzelnou knížku o koníkovi Hnědáčkovi, kterou sponzorovalo nakladatelství Andělská křídla. Moc děkujeme.

Podívejte se na fotografie

—————

Zpět