Lyžáček 2017

19.02.2017 10:54

Týden od 13. do 17. února strávilo 21 dětí v lyžařské školičce K+K Ski School Janské Lázně, aby se naučily základům lyžování a ti pokročilejší se v lyžování zdokonalily pod vedením zkušených instruktorů. Hned v pondělí jsou děti rozděleny do skupin podle zdatnosti na lyžích a 14 z nich hned vyráží na sjezdovku Formánek. Obloučky, zatáčky, jízda ve vláčku, nejdůležitější je ale umět zastavit, když je třeba. A samozřejmě jízda na vleku, která se všem dětem líbí.

Ti méně zkušenější a úplní začátečníci nejprve trénují chůzi na lyžích po rovině a teprve potom zkoušejí sjíždět malý svah. Tady má svého instruktora pro sebe každá dvojice dětí a postupně se i všechny tyto děti vydávají vyzkoušet sjezdovku. A k velké radosti všech se i jim jízda na Formánku zalíbila a samostatně jezdí i na vleku.

Ve čtvrtek odjíždí skupinka nejpokročilejších lyžařů na velkou sjezdovku Idyla nedaleko areálu školičky a také tady jsou úspěšní. A v pátek hurá na velké závody.

Od pondělí do čtvrtka nás provázelo krásné slunečné počasí, a tak není divu, že se dětem zdál dvouhodinový pobyt na lyžích krátký. Ovšem na páteční závody se obloha zatáhla do mlhy a začala sypat mokrý sníh. Ale naši závodníci vše zvládli na jedničku a po zásluze obdrželi diplomy a medaile.

Pokřikem, který nás provázel po celý týden, jsme se jen neradi se školičkou loučili.

My jsme malí lyžaři, nám se všechno vydaří!

Nejlepší jsme zas a znova my lyžaři z Libňatova!

HURÁ!!!

 

Prohlédněte si fotografie den po dni:

Pondělí           Úterý           Středa        Čtvrtek        Pátek

—————

Zpět